Overlijden Pierre Cnoops

Overlijden Pierre Cnoops

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het onverwacht overlijden van ons erelid Pierre Cnoops.

In 1963 was Pierre met zijn buut ‘De Jaeger’ de eerste winnaar van Limburgse buuttekampioenschappen welke georganiseerd werden door de LVKA. In de volgende jaren werd Pierre nog 2 keer kampioen, heeft hij nog zitting genomen in het bestuur van de LVKA en was nauw betrokken bij alle activiteiten van deze vereniging. De buuttekampioenschappen werden op de voet gevolgd en met name van de jeugdkampioenschappen kon Pierre enorm genieten.

In zijn hoogtijdagen genoot Pierre landelijke bekendheid door zijn optredens voor radio en TV bij en met Willem Duys, Mies Bouwman, Pim Jacobs, André van Duin en de Mounties. Daarnaast werd hij ook gevraagd door Nederlandse verenigingen van over de hele wereld om een optreden te komen geven.

Onlangs had Pierre besloten om, na 60 jaar, te stoppen met het geven van optredens. Zijn laatste geplande optreden heeft hij helaas genoeg niet mogen halen.

We verliezen in Pierre niet alleen een icoon in de vastelaoveswereld, een geboren artiest en legendarische buuttereedner maar ook een prachtig mens.

Wij wensen Toos, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Rust zacht Pierre.

Het LVKA Bestuur en Leden

Nieuws over het overlijden van Pierre in de media: