Buuttefinale met twee debutanten (finale datum is verschoven)

Buuttefinale met twee debutanten (finale datum is verschoven)

Let op! Dit artikel is aangepast omdat de datums van de kaartverkoop, loting en finale zijn verschoven…

 

Finalisten bekend

Zeven buuttereedners staan donderdag 10 februari 2022 in de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2022 in de Oranjerie in Roermond. Onder hen twee oud-kampioenen, twee vrouwen en twee debutanten. Zij gaan op donderdag 10 februari 2022 onderling uitmaken wie Theo Nellen uit Heide mag opvolgens als Groot Limburgs Buuttekampioen.

In totaal namen zeventien buuttereedners maandag, dinsdag en woensdag deel aan de voorrondes in Venray, Roermond en Sittard. Na afloop van de derde en laatste voorronde in Sittard wees de jury zeven finalisten aan: Roland Broers uit Bemelen met zijn buut Gepak en Gezak, Conny Bruijnaers uit Horn met De Wientrien, Helga Cornelissen uit Oostrum met Lily de grote, Luc Janssen uit Ysselsteyn met Toeën vanne Fanfaar, Fer Naus uit Roermond met Trump is back, Bjorn Smits uit Nederweert-Eind met Arabaerke en zieen harem en tenslotte Maikel Sonnemans uit Herten met Scouting Limburg.

Voor Janssen en Broers wordt het hun eerste finale. Voor Janssen is dat helemaal bijzonder, omdat het ook zijn eerste deelname aan een voorronde van de LVKA was.

Recordhouder onder de deelnemers met het aantal finales is Fer Naus uit Roermond. De drievoudig winnaar staat over twee maanden in de Oranjerie in Roermond voor de vijftiende keer in de eindstrijd, Conny Bruijnaers voor de zesde keer. Bjorn Smits, winnaar in 2018, begint aan zijn vierde finale en Maikel Sonnemans en Helga Cornelissen aan hun tweede.

Loting en kaartverkoop

Door de nog geldende maatregelen is het nog niet duidelijk wanneer de loting voor de volgorde van optreden en de start van de kaartverkoop plaats kan en zal vinden. Dit zal, zodra er meer duidelijkheid is, bekend worden gemaakt op deze website en via onze Facebook pagina.

Beelden van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap zijn na de finale gratis te bekijken via www.limburger.nl