Fer Naus Winnaar Buuttekampioenschap 2017

Posted on jan 14, 2017 in Buuttekampioenschappen, Media, Nieuws algemeen
Fer Naus Winnaar Buuttekampioenschap 2017

Fer Naus uit Roermond heeft gisteravond voor de derde maal het Groot Limburgs Buuttekampioenschap op zijn naam geschreven. In het tot de laatste plaats gevulde Theater De Oranjerie in Roermond was het weer genieten voor alle aanwezigen tijdens de 55ste buuttekampioenschappen. In een spannende ontknoping werd Fer Naus tot winnaar uitgeroepen met zijn creatie ‘De Kroeskapitein’ en kreeg hij de wisseltrofee uitgereikt door Gouverneur Bovens. De Tweede plaats werd behaald door Henry van Geneijgen uit Swartbroek die als ‘Sjoeanmooder’ de touwtjes in hield bij een bezoek van dochters nieuwe liefde. De derde plaats was voor Ger Frenken uit Roggel. Als ‘Maeteropnemer’ ging hij de deuren langs en kwam hij in de meest gekke situaties terecht.

Na de opening van de avond door de Garde van de Wuilus uit Velden en het Limburgs volkslied kreeg Gilbert Petit, buuttekampioen van 2016, uit handen van voorzitter Karel Fiddelers een replica van de wisseltrofee uitgereikt. In zijn woord van dank sprak Gilbert geëmotioneerd de hoop uit de humor te kunnen gebruiken tegen alle negatieve berichten die ieder door de media voorgeschoteld krijgt. Vervolgens was het de beurt aan de LVK winnaar 2016, het duo Spik en Span, om de zaal in de juiste stemming te brengen voor de buuttewedstrijd. En dat is waar Niek en Jo heel erg goed in zijn. In drie nummers tijd zetten ze de Oranjerie op zijn kop en is er van de kou die buiten heerst niets meer te merken

Vervolgens is het Ger Frenken uit Roggel die het spits mag afbijten in de buuttestrijd. Als ‘Maeteropnemer’ weet de zesvoudig kampioen de zaal meteen te boeien en zet hij de toon voor de rest van de avond. Na Ger komt ‘Jannie’ in de buut. Debutant in de wedstrijd, Jan Pijnenborg uit Ysselsteyn, vertelt over zijn ervaringen van het vrouw zijn in een mannenlichaam en gebruikt hier op een mooie manier alle vooroordelen en stereotypen voor. Robert Walthouwer uit Maastricht komt als ‘Ber moot nao de bejaarde’ vertellen over zijn oude dag in het verzorgingstehuis. Met zijn rollater komt hij de trappen af- en opgestrompeld in het theater alvorens hij rust vind in de buut. Als laatste voor de pauze mag Fer Naus, ‘De Kroeskapitein’, uit Roermond als Captain Ferry de mensen meenemen op een hilarische cruise. Van de eerste tot de laatste minuut zit zijn buut vol humor en leuke woordspelingen.

Na de pauze zijn het Martin en Guido, voormalig Schintaler, die op hun beurt wederom zorgen voor een spetterend optreden. Het allerlaatste optreden overigens voor Martin na meer dan 20 jaar optreden op alle grote en kleine evenementen in Limburg en omgeving. In dit optreden was het overigens niet te zien dat hij er klaar mee was. Samen kregen ze de zaal met hun schitterende muziek van onder tot boven in beweging. De zaal was er weer klaar voor en Henrie van Geneijgen uit Swartbroek kwam als ‘Sjoeënmooder’ in een gespreid bedje terecht. Henrie speelde een vinnige tante die haar dochters nieuwe vlam op een hele duidelijke manier de regels van het huis bij bracht. Als tweede na de pauze kwam Ton Laeven uit Brunssum als ‘Inne auwe bók’ vertellen dat hij ook nog wel een groen blaadje lustte. Als laatste kwam John van Bilsen uit Baexem als ‘de touringcar chauffeur’ in de buut gereden. Hij gaf ons onder andere een duidelijk beeld van wat er gebeurd als hij met zijn bus van een steile berg omlaag rijdt.

Alvorens de uitslag bekend werd gemaakt werd de avond met dans afgesloten door dansgroep de Höppemötzjer uit Keulen. In hoog tempo en in een strak ritme worden de dames in de lucht gegooid en is de passie voor deze dans van het gezicht van de jongens en meisjes af te lezen.
We mogen terugkijken op een geweldige avond met mooie optredens en een dankbaar publiek.

Hieronder een uitgebreid fotoverslag van de avond.