Sem de Wilde en Irene van der Kruijs Jeugd en Jongere buuttekampioen 2017

Posted on feb 19, 2017 in Jeugd Buuttekampioenschappen, Nieuws algemeen
Sem de Wilde en Irene van der Kruijs Jeugd en Jongere buuttekampioen 2017

Wat was er weer veel te zien op het Jeugd en Jongere Buuttekampioenschap 2017. Dit keer waren we te gast in een sfeervol ingerichte Zaal Mirage in Susteren. De middag die werd opgenomen door L1 televisie stond bol van de mooie muziek, prachtige dansen en leuke buutten. Echt een middag waar je graag bij zou zijn geweest, maar goed, de zaal zat dan ook goed vol met deelnemers, vaders en moeders, opa’s en oma’s, familie en vele overige buutteliefhebbers.

Na een goed gevulde middag met vermaak werd de uitslag van de jury, bestaande uit Pierre Cnoops, Will Knapen en Quin Hanssen, bekend gemaakt door voorzitter Karel Fiddelers. Uit handen van Burgemeester Hessels kregen alle deelnemers een fraaie beker uitgereikt en een vette handdruk. Bij de Jeugd was er een gedeelde derde plaats voor Dylano Driessens (11 jaar) uit Merkelbeek en Mike Willems (8 jaar) uit Merselo. De tweede plaats werd behaald door de 11 jarige Eva Dewaide uit Susteren en daarmee werd ook de eerste plaatswinnaar bekend. De 8 jarige Sem de Wilde uit Velden mag zich een jaar lang Jeugdbuuttekampioen noemen na een geweldig optreden in zijn buut ‘Mien mooder’. Bij de jongeren was de tweede plaats voor de 13 jarige Raf Gielen uit Puth die met zijn buut ‘Sjarel de brugklasser’ nagenoeg dezelfde titel aan zijn buut had gegeven als de winnares van de wedstrijd Irene van der Kruijs uit Roggel 12 jaar). Zij bracht haar buut ‘Irene de brugpieper’ op een hele mooie manier en kreeg daarmee de zaal als ook de jury op haar hand.

Een speciaal woord van dank voor Michelle Pustjens die voor de LVKA de middag op een geweldige manier heeft gepresenteerd.

Hieronder volgt een fotoverslag van de zeer geslaagde middag.