De LVKA verzorgt ook in 2017 een opleiding op weg naar de buutteton!

Posted on mrt 6, 2017 in Nieuws algemeen
De LVKA verzorgt ook in 2017 een opleiding op weg naar de buutteton!

Om er voor te zorgen dat de Limburgse buut niet verloren gaat, is de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten (LVKA) in 2012 gestart met een begeleidingstraject voor mensen die graag in de buutteton staan of willen gaan staan. De voorgaande jaren hebben steeds mensen met succes deel genomen aan de afsluitende presentatie-avond.

Ook in 2017 gaat de LVKA deze opleiding verzorgen, waarbij er tijdens de cursus-avonden een splitsing wordt gemaakt in het werken met ‘beginners’ en ‘gevorderden’.
Doel van het traject is mensen te begeleiden op weg naar het zélf schrijven en voordragen van een buut en misschien wel naar deelname aan de voorselectiewedstrijden voor de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen.

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op maandag 20 maart, start 20.00 uur. Het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten, de overige data zijn 10 april, 1 mei, 29 mei, 26 juni, 24 juli, 21 augustus, 18 september, 16 oktober en 27 oktober. Tijdens de laatste bijeenkomst, dus op vrijdag 27 oktober, zal elke cursist zijn of haar eindresultaat in de buutteton presenteren.

Alle bijeenkomsten worden gehouden in café “Bie Aloïs”, Oude Rijksweg Noord 21 te Susteren. Elke bijeenkomst start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Tijdens de avonden wordt aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van de buut, zoals bijvoorbeeld aan presentatie, grime en aan het werken met “eigen” tekst. De deelnemers worden begeleid door kundige mensen, onder andere door Har Daniëls en Will Knapen. Door de opzet van de cursus en de intensieve begeleiding zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving is mogelijk tot en met zondag 12 maart door adresgegevens en telefoonnummer in te sturen naar het secretariaat van de LVKA, Paul Maassen, via mail maassen76@home.nl .

Mocht het aantal inschrijvingen hoger zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, dan is de datum van ontvangst van de inschrijving bepalend voor wel/niet kunnen deelnemen aan de cursus. Voor verdere inlichtingen: tel. 043-3647486