John van Bilsen Buuttekampioen 2024

John van Bilsen Buuttekampioen 2024

In een tot de laatste stoel bezet Theater De Oranjerie in Roermond heeft John van Bilsen het Groot Limburgs Buuttekampioenschap gewonnen met zijn buut ‘Doe hoofs mer un hobby te höbbe’. In het vernieuwde theater kregen 800 toeschouwers 7 geweldige buutten voorgeschoteld die op groot applaus van het publiek konden rekenen. Nadat de kruitdampen van de wedstrijd waren weggetrokken en de jury de punten bij elkaar had geteld mocht Gouverneur Emile Roemer de Pierre Cnoops Wisseltrofee overhandigen aan buuttekampioen 2024, John van Bilsen. LVKA voorzitter Harold Schroijen maakte verder bekend dat Fer Naus beslag had weten te leggen op de 3e plaats met zijn buut als ‘De Poolse Stucadoor’ en Theo Nellen de 2e plaats had behaald met zijn buut ‘Ed, de vrijwilliger tot en met’.

Eerder op de avond waren naast de bovenstaande buutten konden ook de voordrachten van Henrie van Geneijgen, ‘De Aoje Blauwe’, Wiel Sijstermans, ‘Truuk van ut krankenhoes’, Ine Vervoort, ‘Gelukkig-Getrouwd’ en Roland Broers, ‘Tied is geld’, op veel applaus van het publiek rekenen.

De avond was begonnen met een gardedans van de Dansmarietjes van CV De Sjoutvotte uit Geleen die met een mooie uitvoering de avond meteen een mooi tintje gaf. Na het Limburgs volkslied en een bedankwoordje voor en van buuttekampioen 2023 Frank Vroomen was het Hoondervel dat het publiek in de juiste stemming mocht mocht proberen te krijgen. Voor de LVK winnaar van 2021 was niet moeilijk enerzijds door hun eigen inzet en mooie nummers en anderzijds omdat het publiek klaar was voor een mooie avond vol humor. Na 4 buuttereedners en de pauze was het Big Benny die dat kunstje nog een keer mocht herhalen en samen met het publiek de opmars verzorgde voor het 2e deel van de avond. Tijdens de gehele avond was het Blaoskracht 11 uit Nederweert-Eind die onder muzikale leiding van Yannick Douven alle artiesten naar het podium begeleidden en zorgden voor mooie muziek voorafgaand en tijdens de avond. Tijdens het tellen van de punten was er nog een spetterend optreden van Tanzgruppe Die Schlebuscher uit Leverkusen die tot grote hilariteit van het publiek presentator Harold Schroijen uitdaagde deel te nemen aan hun acrobatische toeren en hem vervolgens tot driemaal toe hoog in de lucht katapulteerde.

De 61e editie van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap had alles wat een wedstrijd nodig had en heeft het aanwezige publiek van het begin tot het einde kunnen boeien.

(later zal op deze pagina nog een fotoverslag van de avond worden geplaatst)