7 Finalisten strijden 12 januari om het buuttekampioenschap

Posted on nov 16, 2017 in Buuttekampioenschappen, Media, Nieuws algemeen

“Het niveau van de buutten die gebracht zijn op deze drie voorrondes lag hoog”, aldus juryvoorzitter René Heuts in zijn toespraak bij de bekendmaking van de finalisten. En dat zegt genoeg. Op alle drie de avonden in Schinnen, Nederweert en Maasbracht-Beek traden telkens 6 buuttereedners op en het publiek heeft kunnen genieten van begin tot einde. Van de 18 deelnemers waren er 7 debutanten wat enerzijds al mooi is voor de toekomst van de buut maar anderzijds ook nog eens heel wat moois te gehore brachten. Het omlijstende programma met De Herringbiessere uit Bocholtz en Don Kiesjot uit Guttecoven zorgden elke dag weer voor een geweldige sfeer in de zaal zodat de buuttereedners konden beginnen in een opgewarmde zaal.

Maar ondanks de gemoedelijke sfeer en de humor blijft het een wedstrijd, want wie gaat er uiteindelijk door naar de finale van de buuttkampioenschappen op 12 januari in Roermond? Daar waar het publiek zich vrij mag amuseren heeft de jury de moeilijke taak om punten toe te kennen aan de buutten om zo tot een rangschikking te komen en daarmee te bepalen wie er naar de finale mogen. Zo verschillend als de mensen zijn die in de zaal zitten zo verschillend is ook de opvatting over humor en de waardering voor iemands grappen. Daarom is het natuurlijk ook van belang dat de juryleden ook verschillend zijn, man en vrouw, oud en jong, verschillende plaatsen in de provincie, etc. etc., om zo tot een goede mix van het publiek te komen. Ga er maar aan staan, 18 kwaliteitsbuutten, 18 x 11 minuten tekst, mimiek, goeie grappen en minder goeie grappen. Nadat de punten waren geteld waren werd bekend gemaakt dat dit de buuttereedners zijn die door mogen naar de finale op 12 januari in Roermond:

Jan Heffels                 Obbicht                    Johannes de 46e

Pierre van Helden    Melderslo                 Jearke en ut huwelijksleave

Theo Nellen               Heide-Venray          Sraar clochard

Sylvia Ramakers       Cadier en Keer        De verkeersregelaarster

Huub Schwanen       Wijlre                        D’r Petrus aan de himmelpoatz

Bjorn Smits               Nederweert-Eind    Baerke “De werme bekker”

Peter Vaassen           Beegden                    Gepensioneerde ASO

De loting voor de volgorde van optreden als ook de kaartverkoop voor de finale wordt gehouden op zondag 10 december. Klik hier voor meer informatie over deze dag.

Hieronder en op onze Facebook pagina komt een beeldverslag van de buutten van de voorrondes.